Discotheek Locomotion Zoetermeer

27-11-11 | reageer

Onlangs in opdracht van de Volkskrant een tijdje in de failliete discotheek Locomotion geweest in Zoetermeer.
Alles was zo achtergelaten, alsof het dezelfde avond nog open kon gaan. Maar helaas tevergeefs blijven de deuren gesloten.
Volkskrant "V" pakte mooi uit. Daar was ik erg blij mee.© de Volkskrant (…)

Lees verder en reageer


Videoclip Where or When van Kim Hoorweg & The Houdini's bijna klaar

27-11-11 | reageer

© photo by Sonny Lensen
Onlangs een korte eendagstrip naar Parijs gemaakt om een videoclip op te nemen voor Kim Hoorweg & the Houdini's. Het is mijn eerste videoclip en ik heb erg veel geleerd die ene dag. Onder andere dat 1 dag veel te kort is! Alles is gefilmd met de Canon Eos 1D MK4. Hieronder kan je de teaser alvast bekijken. Waarschijnlijk wordt volgende week de uiteindelijke (…)

Lees verder en reageer


Testing manfrotto auto klem en zuignap

11-10-11 | reageer

Volgende week ga ik voor zangeres Kim Hoorweg een videoclip opnemen in Parijs.
1 van de scenes die er in de clip komt is dat kim achter in een rijdende auto zit. Ik wil dit van buitende auto filmen. De camera mag ten opzichte van de auto niet bewegen. Gelukkig is de importeur van Manfrotto "Provak" zo gul geweest om je hierbij te helpen. Vandaag heb ik wat testjes gedaan voor die bewuste scene. Hierbij de eerste resultaten.
(…)

Lees verder en reageer


Gup Magazine #27 - Serie over Inge Dekker

12-11-10 | 2 reactie(s)

In het kader van het 25 jarig bestaan van Hollandse Hoogte, staat er in nummer 27 van het fototijdschrift GUP een serie over een dag uit het leven van zwemster Inge Dekker. De serie is door mij gemaakt in opdracht van Hollandse Hoogte. Tot mijn grote verbazing en blijdschap heeft een foto uit deze serie ook nog eens de cover van GUP gehaald. Dus allemaal rennend naar de winkel voor een exemplaar van deze GUP #27
Hier enkele pdf's van de serie. 

(…)

Lees verder en reageer


Een set bouwen op het strand

11-11-10 | reageer

© photo by jiri Büller
Voor een nieuw magazine van de Rabobank ben ik gevraagd om de eigenaar van een vakantiepark in Zeeland te portretteren op het strand van zijn park in een typische fotoset. Natuurlijk ging er van alles mis. Lampen vielen om, de achtergrondrol waaide los etc. Maar het is uiteindelijk toch gelukt, zonder blijvende schade.
Zie hier het resultaat

(…)

Lees verder en reageer


Portretten op 25 jaar hollandse hoogte feest

11-11-10 | reageer

© photo by Emmy de Graaf
Onlangs was in Amsterdam een feest in Pakhuis de Zwijger ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Hollandse Hoogte. Je kon je daar naast o.a. Maarten Corbijn  en Friso Keuris ook laten portretteren door mij. Ik mocht een uurtje aan de gang. Zie hieronder een selectie van de resultaten.

(…)

Lees verder en reageer


Test Hasselblad CFV 39 Digitale Back

27-04-10 | 6 reactie(s)

Vandaag ben ik bij Calumet in Rotterdam een Digitale achterwand van Hasselblad gaan bekijken, en ik moet zeggen, behalve de prijs, viel hij me niet tegen. Het ging hier om de CFV-39, een Back die bedoeld is voor je "oude" Hasselblad "V" Systeem. Nu heb ik nog een 500C met 5 objectieven liggen, dus dat is een mooie kans om deze camera, die al 5 jaar ongebruikt in de kast lag, weer eens te gebruiken.
Ik ging
(…)

Lees verder en reageer


Nieuwe remote voor doelcamera

26-03-10 | reageer

Onlangs heb ik een "remote trigger" systeem aangeschaft van het amerikaanse merk Pocketwizard. Dit zorgt ervoor dat je naast een camera op afstand bedienen, ook de op afstand staande camera met een andere camera synchroon kan laten lopen. Zo heb ik bij de halve finale van de beker een doelpunt van Roy Makaay vanuit 2 verschillende standpunten kunnen fotograferen. Mijn hoofdcamera (Eos1d met 200mm f1.8) fotografeerd het doelpunt vanuit de standaard positie naast het doel, en laat tegelijkertijd een camera die met een groothoek achter de goal staat ook afgaan. Zie de resultaten hieronder.

(…)

Lees verder en reageer


Prijswinnaars World Press Photo.

13-02-10 | reageer

De Italiaanse fotojournalist Pietro Masturzo heeft de worldpress photo 2010 gewonnen met een foto van 3 vrouwen die schreeuwend protest leveren tegen de verkiezingsuitslag in Iran.© Pietro Masturzo
Tevens kan je
(…)

Lees verder en reageer


Foto's Olympische winsterspelen bijlage voor de Volkskrant

10-02-10 | reageer

Vandaag is bij de Volkskrant een Olympische winterspelen bijlage verschenen. Hierin staan een o.a. een aantal portretten van mijn hand.© de Volkskrant

© de Volkskrant

(…)

Lees verder en reageer